JUNA

Juna - siden 1972 har danske Juna leveret dansk interiørdesign i form af boligtekstiler med stærke skandinaviske rødder. Juna tilstræber en blanding af klassisk og moderne stil med en filosofi om at slutproduktet skal udstråle høj kvalitet med øje for detaljen. Lækkert sengetøj er et af Junas varemærker. Virksomheden skaber sine egne design, mens produktionen klares af udvalgte underleverandører. Alle produkter er OEKO-TEX godkendte og bærer dermed en garanti for, at produktet ikke indeholder en lang række skadelige stoffer. Juna præsenteres i to årlige kollektioner. Det skønne sengetøj fra Juna kan du her hos Alstrøm bestille i mange farvevarianter til stærkt reducerede onlinepriser.


JUNA - elegante og eksklusive boligtekstiler

Juna er et rent dansk brand, der præsenterer elegante og eksklusive boligtekstiler. Juna blev grundlagt i Odense i 1972 af Niels Junager.

Firmaet var i starten en mindre tekstilimportvirksomhed. og Niels Junager havde en stærk passion for boligtekstiler af høj kvalitet. Han importerede metervarer, som han afsatte til den hjemlige tekstilfaghandel.
 

Snart blev Juna dansk distributør af det finske sengetøjsmærke Finlayson, men NIels Junager havde et ønske om at kunne tilbyde egne tekstiler, og han satte derfor en produktion af sengesæt i gang i Portugal, hvor traditionen for gedigent boligtekstil er stærk.

Juna sengesæt i specifikke design

Nu var Juna fra at være metervareleverandør gået til at kunne levere sengesæt specifikt designet til firmaets kernekunder. Juna blev hurtigt anerkendt som et dansk boligtekstilmærke af høj kvalitet.

 

Juna fokuserede på en målgruppe af kvinder, der værdsætter traditioner, stil og hjemlige værdier. I den sammenhæng lancerede Juna et sortiment af Damaskduge. Damask er en særlig vævning med garner i bedste kvalitet, hvilket resulterer i elegante, smukke og tidløse duge.

Metervarerne blev importeret fra Brasilien, og dugene blev syet på en systue i Ørbæk på Fyn. Kunderne var faghandlen og større boligforretninger. På systuen kunne kunderne få syet duge og andre tekstiler efter egne behov og ønsker.

Juna - produktionen udvides med håndklæder, puder, plaider og køkkentekstil

På et tidspunkt betød stigende produktionsomkostninger i systuen, at Juna flyttede produktionen til Portugal.
 

I løbet af 00´erne udvidede Juna sortimentet med håndklæder, puder, plaider og køkkentekstiler. I forlængelse af denne udvikling opgave Juna gardinmetervarerne og samarbejdet med Finlayson, og man koncentrerede sig herefter om at være leverandør af færdigproducerede boligtekstiler.

JUNA - to årlige kollektioner

I de seneste år har Juna gennemgået en større udvikling. I dag er firmaets mission at forene tidens trends med firmaets filosofi om kvalitet og øje for detaljen. Juna lancerer hvert år to kollektioner, hvor omdrejningspunktet er simplicitet og relevans samt respekt for traditionerne omkring kvalitet og detaljer.
 

Junas skandinaviske forankring mærkes tydeligt i de færdige produkter. Junas nuværende og stærke sortiment består af damaskduge, håndklæder af økologisk bomuld, sengesæt af flere kvaliteter, som er specielt stærkt repræsenteret her i webshoppen, samt et bredt lagensortiment og meget mere.