Global

Global knive er en værdig repræsentant for originale japanske køkkenknive. Japanerne kan altså bare noget særligt, når det gælder fremstillingen af eksklusive knive til køkkenbrug - både til private og professionelle køkkener. Global har cementeret deres position som anerkendt knivproducent ved at lave fantastiske knive i et lækkert, universelt design. Knivene er fremstillet i stål af meget høj kvalitet, og slibningen er helt speciel. Global knive udmærker sig desuden ved deres store holdbarhed. Det harmoniske japanske design udstråler en zenlignende balance mellem udseende, kvalitet og funktionalitet. Den visuelle egenart har i høj grad været med til at sikre Globalknivenes populære status - Global knive er værdsat af både professionelle kokke og private. Bestil din næste Global kniv her hos Alstrom.dk.


Global knive - superskarpe japanske køkkenknive

Global - mon ikke de fleste med selv begrænset passion for madlavning kender til knivene fra Global. Global knive er verdenskendt for sin helt unikke kvalitet, og taler vi om originale japanske køkkenknive, kommer vi ikke uden om brandet Global.

De første Global-knive blev udviklet i 1985 Her fik den japanske designer Komin Yamada til opgave at skabe en serie af knive med en hidtil ukendt skarphed. Globals mål var ganske enkelt at sætte en helt ny standard for, hvad der forstås ved en ultraskarp japansk køkkenkniv.

Global knive - med udgangspunkt i japansk knivtradition

Komin Yamada fik et næsten ubegrænset budget stillet til rådighed for at fuldføre opgaven, som han da også løste til punkt og prikke. Yamada tog udgangspunkt i japansk knivtradition parret med en udtalt fornemmelse for topkvalitet. Global brandet har i årenes løb udviklet sig, og i dag fås et meget stort udvalg af køkkenknive og kokkeknive , der dækker alle tænkelige skære- og snitteopgaver i både private og professionelle køkkener.

Global knivene er højt værdsat af både amatørkokke, private køkkensmede og professionelle kokke. Noget af det, der gør knivene fra Global specielle, er at de er slebet i en skarp, spids vinkel. Dene form på knivsbladet betyder, at knivsæggen kan slibes til ekstrem skarphed. Desuden er knivene hærdet til 56-58 på Rockwell-skalaen.

Global kokkeknive - kokkeknive - udbenerknive - universalknive - grøntsagsknive - urteknive - knivmagneter

Når du vælger en Global kniv, får du et køkkenredskab, der holder i rigtig mange år. Der er to vigtige regler at overholde i forbindelse med vedligeholdelse af en Globalkniv. For det første bør du undgå at vaske den i opvaskemaskinen, og desuden bør du slibe kniven jævnligt på en knivsliber, der er specielt fremstillet til slibning af japanske køkkenknive..

Knivene fra Global kan købes enkeltvis, men Global har også sammensat en række knivsæt, der f.eks. er perfekte som startsæt i det ambitiøse køkken eller som gaveide. Global har knive til alle formål - kokkeknive, udbenerknive, universalknive, grøntsagsknive og urteknive til benudtager, ligesom du hos Global også kan finde en elegant knivmagnet. 

Køkkenknive fremstillet i rustfrit stål uden samlinger

Håndtagene på Global knive er noget helt specielt. De er individuelt afbalancerede for hver enkelt kniv, således at knivene opnår den perfekte balance og præcision. Det er den samme metode, man i sin tid brugte ved fremstillingen af de oprindelige samuraisværd. Denne tilpasning gør, at både anvendelsen i den daglige madlavning og den efterfølgende rengøring bliver en ren fornøjelse.

Karakteristisk for Global knivene er også, at de er fremstillet uden samlinger. Knivene er lavet af rustfrit stål, der besidder en fantastisk styrke. Du får med din nye Global kniv et værktøj, der holder sig skarpt i en årrække uden synlige slidmærker.