OBH Nordica

OBH Nordica - er kendt af de fleste danskere som stabil leverandør af brødristere, vaffeljern, elkedler og alskens andet småudstyr til det moderne køkken. OBH blev grundlagt i 1985 af Ole Bødtcher-Hansen og Mads Mørch.I 2002 skabtes brandet OBH Nordica, da OBH fusionerede med den svenske virksomhed Joffe Marketing AB, og i 2015 blev firmaet overtaget af det kæmpestore franske køkkenudstyrsfirma SEB. Selve brandet samt produkternes originalitet og kvalitet er der selvfølgelig ikke ændret på. OBH Nordica præsenterer fortsat produkter inden for elektroniske husholdningsprodukter samt køkkengrej, hvor tiltalende design og funktionalitet er højt prioriteret, og hvor produktudvikling ofte sker i samarbejde med ledende, nordiske designere.


OBH Nordica - det startede med solarier

OBH Nordica - firmaet hed i starten OBH, forkortelsen for navnet på den ene af de to stiftere, Ole Bødtcher-Hansen, og første aktivitet var salg af solarier. Desuden havde virksomheden distribution af varemærket Rowenta og et mindre udvalg af produkter fra øvrige danske udbydere af elektronik.

Det nuværende brand OBH Nordica blev skabt i 2002 i forbindelse med en fusion med svenske Joffe Marketing AB. To brødre, Peter og Thomas Ek købte OBH af Joffe, og de udvidede i de kommende år aktiviteterne til at omfatte i alt fire varemærker, Tefal, Rowenta, Carmen og Nordica.

I 2010 fik OBH atter nye ejere. Firmaet blev opkøbt af investeringsselskabet Triton, der har specialiseret sig i at vækste mellemstore virksomheder i Norden og tysktalende lande i Europa.

OBH Nordica - nu en del af en verdensledende koncern

i 2015 blev OBH Nordica erhvervet af Groupe  SEB, der er verdensledende inden for salg af små husholdningsapparater. Firmaet er repræsenteret i 150 lande og beskæftiger 25000 mennesker.

Varesortimentet hos OBH Nordica er fortsat elektroniske husholdningsprodukter. Desuden tilbydes et stort udvalg af køkkengrej. Firmaet har et tæt samarbejde med en stab af indflydelsesrige nordiske designere, der indgår tæt i den løbende produktudvikling.

Fra produktsortimentet kan nævnes blendere, brødristere, elkedler, foodprocessorer, håndmixere, kaffekværne, køkkenvægte, minihakkere, riskogere og vaffeljern.

OBH Nordica har en mission om gennem banebrydende innovation og unikt design at være førstevalget for nordiske forbrugere i forhold til husholdningsprodukter, som gør hverdagen lettere.