Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn - Den oprindelige Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn (1936-69) var med til at sætte et markant præg på dansk porcelænshistorie. I de bedste tider stod fabrikken for en tredjedel af den samlede danske porcelænsproduktion. Lyngby Porcelæn lukkede i 1969, men havde forinden gjort sin indflydelse gældende i dansk designhistorie - ikke mindst med signaturproduktet "Lyngbyvasen". Glædeligvis genopstod Lyngby Porcelæn i 2012 og relancerede straks de ikoniske design, samtidig med at man har inddraget nyt design og designere. Lyngby Porcelæn står for klassisk elegance og respekt for materialerne. Du vil synes om den minimalistiske perfektionisme og de smukke, enkle linjer i Lyngby Porcelæns spisestel og vaser, som du selvfølgelig finder her i shoppen.


Lyngby Porcelæn - med håndtrykt monogram

Lyngby Porcelæn - Mange har forsøgt at kopiere, plagiere og efterligne Lyngby Porcelæn. Men for kenderen er der ingen tvivl. Den ægte vare kan spottes på de fine detaljer, og så bærer de rigtige produkter fra Lyngby Porcelæn det grønne håndtrykte monogram i bunden af emnet.

Danmark-Lyngby-monogrammet er således din garanti for, at du køber et designikon og en brugsgenstand, der vil kunne gå i arv i generationer. Hvis du ejer ældre originalt Lyngby Porcelæn, er der en særlig måde at tidsfæste det på. Nemlig ved at studere monogrammets udformning.

Monogrammets udseende har skiftet udseende i årenes løb, men siden 1961 er produkterne forsynet med det håndstemplede Original-certificering Danmark-Lyngby monogram i bunden.

Lyngby Porcelæn - den ikoniske Lyngby Vase

Lyngbyvasen er vel nok det mest kendte produkt fra Lyngby Porcelæn. Vasen bygger på gammel håndværkskunst. Inden Lyngby Porcelæn startede produktionen op i 1936 lå fokus snarere på udsmykning af porcelæn frem for på porcelænets form.

Den tradition gjorde Lyngby Porcelæn kraftigt op med. Stærkt påvirket af den funktionalistiske Bauhaus-bevægelse, der var opstået i Tyskland.. Her lagde man vægt på form og funktionalitet, mens udsmykningen kom i anden række.

Det er tydeligt at se, at der er lagt sjæl i produktionen af Lyngby Porcelæn. Hver eneste vase har en unik historie, idet de fleste elementer fremstilles i hånden. Produktionen foregår på fabrikken i Türingen i Tyskland, hvor dette stykke danske historie skabes i sin oprindelig form og udtryk.

Rillerne er de samme som i den oprindelige vase, og porcelænets tone er ligeledes ramt perfekt, som den var i 60´erne.
Vasen produceres i mange forskellige størrelser og farver, og som noget helt nyt kan vasen også fås i mundblæst glas i forskellige farver.