Eva Trio

Eva Trio er en gren af det kendte Eva-brand, der repræsenterer et mere end 100 år gammelt dansk familiefirma. Eva Trio serien blev introduceret i 1977 og fokuserer især på kogegrej og køkkentøj af høj kvalitet. Udgangspunktet har været en ide om fordelen ved at kombinere kobber, aluminium og støbejern ved fremstillingen af gryder og pander. og Eva Trio produkterne har da også vundet en række internationale designpriser. I årenes løb er almindeligt porcelænsservice, glasservice, tilbehør til gryder - herunder en række speciallåg - samt øvrigt køkkenudstyr blevet tilføjet Eva Trio sortimentet.


Eva Trio - startede med en revolution i køkkenudstyr

Eva Trio - Den daværende ejer af Eva Solo, Erik Mangor, udviklede serien Eva Trio tilbage i 70´erne. Det skete med udspring i et tæt samrbejde med designeren Ole Palsby.

Det, de to herrer sendte på markedet, betød noget af en revolution på køkkeudstyrområdet. Eksempelvis kunne et låg anvendes til mange forskellige størrelse gryder. Det blev opnået ved at man varierede højden på gryderne i stedet for at øge grydernes diameter.

Eva Trio - findes i hvert andet danske hjem

Gryderne og de øvrige produkter blev hurtigt ekstremt populære, og det estimeres da også at Eva Trio-produkter i dag er at finde i omkring hver andet danske hjem.

Navnet Eva Trio har to betydninger. Dels bestod Eva Trio oprindeligt af tre forskellige serier. Samtidig blev produkterne solgt under mottoet: ét design, men tre metaller- aluminium, kobber og støbejern. Navnet "Trio" kombinerede på denne måde to karakteristika i ét navn. Med tiden blev aluminium dog erstattet af rustfrit stål, som er noget mere holdbart end aluminium.

Eva Trio lever i dag som et individuelt brand under Eva Solo. Tanken bag design og fremstilling af delene i Eva Trio er, at de skal kunne tåle at blive brugt til daglig. Det smukke og funktionelle design leverer produkter i professionel kvalitet til private danske hjem. Her finder du spændende køkkenudstyr, og Eva Trio gryder kan vel nærmest i dag betegnes som designklassikere.

Moderfirmaet Eva Solo A/S blev etableret for mere end 100 år siden. Virksomheden har været i familiens eje i hele perioden. I dag ledes og ejes firmaet af Jan Engelbrecht. som repræsenterer fjerde generation af stifternes familie. Jan Engelbrecht mors navn er Eva, og hendes far - det vil sige Jans bedstefar - er en af firmaets tre stiftere og indehavere. Det er Evas navn, der har inspireret til firmaets navn.

Eva Trio - husker du brødmaskinen fra 1952?

Virksomhedens distinktive designs reflekterer på mange måder den udvikling der har fundet sted i det moderne hjem. I starten bestod sortimentet af funktionellt køkkenudstyr, for den traditionelle skandinaviske husmor. Mest kendt er nok brødmaskinen fra 1952. Siden indtrådte kvinderne på arbejdsmarkedet og køkkenværktøjerne skulle gøre køkkenarbejdet nemmere. Med indførelsen af åben plan-køkkener i 1970´erne blev der lagt mere vægt på stilfuldt køkkenudstyr, der kunne tåle at blive vist frem.

I dag er Eva-koncernen et innovativt, internationalt designfirma med onkrimg 60 ansatte. Hovedkontoret ligger i København, og produkterne sælges verden over.