Kähler

Kähler Keramik - et begreb i dansk pottemagerhistorie. Den første Kählervase blev drejet for mere end 175 år siden på et lille pottemagerværksted i Næstved. The rest is history.  Kählers værksted har i 1800- og 1900-tallet været samlingspunkt for en række store danske kunstnere, bl.a. Thorvald Bindesbøll og Svend Hammershøi. I dag dækker  Kähler Brandet over en moderne designvirksomhed med et bredt udvalg af dansk designet brugskunst. Hos Alstrøm har vi valgt at tilbyde de utroligt smukke keramikvaser - Kähler Omaggio - med de karaktetistiske brede striber. Bestil i dag.

Kähler Keramik - 180 års keramikhistorie

Mange identificerer i dag først og fremmest  keramikvirksomheden Kähler med de kendte Omaggio vaser. Men Kähler har en lang historie med en bred produktion af keramik. Faktisk startede virksomheden tilbage i 1839. Den holstenske pottemager Herman Kähler åbnede dengang et lille keramisk værksted i Næstved på Sydsjælland.

Hans søn Heran A. Kähler videreførte fabrikken og fik sit gennembrud på verdensudstillingen i Paris i 1889 - hvor Eifeltårnet i øvrigt blev rejst som vartegn. Herman A. Kähler præsenterede her en speciel rød lustrevase med metallisk lustreglasur, som udmærker sig ved en kobberlignende effekt. Denne vase blev en stor succes, og flere museer fra hele verden - fra Tokyo til New York - stod nu i kø for at udstille værker fra Kählers værksted. 

Kähler - et brand under Rosendahl Design Group

i 1880´erne indledte Kähler Keramik produktion af kunstkeramik. Fabrikken eksisterede i mere end et århundrede som familieejet virksomhed, og de håndværksmæssige erfaringer blevet viderebragt fra generation til generation. Men denne epoke sluttede i 1975, hvor fabrikken blev overtaget af Næstved Kommune.

Kähler Keramik blev herefter overtaget af Holmegaard Glasværk. I 2008 gik Kähler konkurs, og arkitekten Frantz Longhi købte alle rettigheder til Kählernavnet.  I 2018 indgik Kähler som et brand under Rosendahl Design Group. I dag producerer Kähler vaser, lysestager, stel, møbler og mange andre keramiske produkter, som sælges i store dele af Norden. Produktionen foregår i Portugal og Kina.

Kähler - konceptbutikker og restauranter

Kähler har bl.a. en Concept Store i Aarhus, og desuden er man gået ind i restaurationsbranchen, idet man har åbnet tre restauranter, nemlig "Kähler Spisesalon" i Aarhus og “Kähler Villa Dining” i en smuk patriciervilla i Risskov. Fra 2011 til januar 2017 eksisterede Kähler i Tivoli. Kählers første concept store uden for Danmark åbnede i marts 2015 i Oslo.

I 2015 åbnede Kähler deres nye flagskibsbutik i de gamle værkstedsbygninger på Kählerbakken i Næstved. Bygningerne rummer samtidig Kählers hovedkontor og et Kähler-museum.