Kaffemaskiner

Kaffemaskiner - En klassisk kaffemaskine bør være standardudstyr i ethvert dansk køkken. Nyd den fristende duft af nylavet kaffe. Nyd de bedste stunder på dagen med en kop friskbrygget mokka. Forkæl dig selv med en ny, lækker kaffemaskine fra Alstrøm. Vores kaffemaskiner kommer i et design, der gør, at du stolt kan lade dem stå fremme på køkkenbordet - også når de ikke lige er i brug. Vi har flotte, hurtigtbryggende kaffemaskiner fra de mest kendte producenter, Melitta, OBH, Moccamaster og Philips, og du finder selvfølgelig også espressomaskiner i sortimentet.


Kaffemaskiner - nem og hurtig kaffebrygning - lækkert design

Kaffemaskiner - moderne kaffemaskiner har en lang række funktioner, der gør kaffebrygningen nemmere og hurtigere.De fleste kaffemaskiner er f.eks. udstyret med drypstop og autosluk. Drypstop fungerer på den måde, at kaffen ikke drypper. Funktionen forhindrer således, at kaffen brænder sig fast på varmepladen, når du fjerner kanden med den varme kaffe.

Autostop har den funktion, at maskinen automatisk sættes på standby, hvis du skulle glemme at slukke den. Dermed risikerer du ikke, at kaffemaskinen eksempelvis bliver ved med at varme natten over. Autostop på kaffemaskiner skal ses som en sikkerhedsforanstaltning, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt du nu også fik slukket for maskinen.

Men også set i et økonomisk perspektiv er det en fordel, at din kaffemaskine har autostop, da funktionen åbenlyst er strømbesparende. På flere kaffemaskiner kan man endvidere indstille maskinen til, at den skal slukke automatisk, eksempelvis efter 15, 30 eller 45 minutter.

Se efter et effektivt afkalkningsprogram

En god kaffemaskine har også et effektivt afkalkningssystem. Ofte vil et LED-signal på kaffemaskinen give dig besked, når den mener, at det er tid til en afkalkning. I langt de fleste tilfælde har maskinen et integreret afkalkningsprogram, som gør processen nem og overskuelig.

Du kan også i vores sortiment finde kaffemaskiner med indbygget aromakontrol. Funktionen sikrer den optimale smag, uanset hvilken mængde kaffe du brygger. Aromaen justeres ud fra, om du eksempelvis bygger 3 eller 10 kopper kaffe.

Vælg en kaffemaskine med lavt støjniveau. Kaffemaskinerne fra Pricestar er støjsvage - det er en stor fordel.

For at opnå det optimale bryggeresultat er det i øvrigt vigtigt, at du opbevarer kaffen på den korrekte måde. Du bør opbevare kaffe køligt i en luft- og aromatæt beholder. Mange nøjes med at sætte en klemme i toppen af kaffeposen. Men det bedste er at opbevare posen i en beholder med tætsluttende låg - og allerhelst skal beholderen stilles i køleskabet

Husk at rengøre din kaffemaskine

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du holder din kaffemaskine ren. Herved undgår du sur kaffe samt også astma og allergier. Hvis kaffemaskinen, kaffekolben og ikke mindst kaffetragten ikke er rengjort tilstrækkeligt, vil det give bismag til kaffen. Hvis du lader kaffefilteret sidde i maskinen med gammelt kaffegrums, eller hvis du lader en smule kaffe stå i kolben, vil det skabe grobund for svampe- og mugsporer, der kan forårsage allergi. Sporerne kan i værste tilfælde brede sig til køkkenets indeklima.

Husk derfor altid at smide det brugte kaffefilter ud, så snart kaffen er færdigbrygget. Tør vandbeholder, tragt og kolbe af efter hver eneste brygning.