Dampstrygejern

Dampstrygejern - den klart bedste måde at stryge på er at benytte et dampstrygejern. Med dampfunktionen er du i stand til at glatte vanskelige folder ud på ganske kort tid, så du hurtigt kan blive velklædt og komme videre i dagens travle program. Et dampstrygejern fungerer på den måde, at det sender en variabel dampmængde pr. minut, men også sådan, at det kan levere dampskud med ekstra meget damp. Dampstrygejernene kan også være forsynet med Quick Calk Release, som er en antikkalkfunktion, hvormed strygejernet opsamler kalk i en lille beholder, som så regelmæssigt kan tømmes. Det giver nem rengøring af dit strygejern. Tjek f.eks. Bosch Dampjern SensorSecure - et smart dampstrygejern, der slukker automatisk når du slipper håndtaget.


Dampstrygejern

Dampstrygejern - der er ingen tvivl om, at damp er den direkte vej til effektiv strygning, og dampstrygejern er da også i dag det mest udbredte strygejern. Når det nyvaskede tøj får et skud damp i forbindelse med strygningen, er det langt nemmere at glatte ud med et strygejern.

De fleste strygejern kan bruge vand direkte fra hanen, og du behøver således ikke at tilkøbe dyrt demineraliseret vand. Ulempen er naturligvis, at vandværksvand indeholder kalk, men heldigvis har de fleste dampstrygejern også en indbygget afkalkningsfunktion. I så fald behøver du blot at benytte brugsanvisningen.

Støvsugere med og uden ledning

Har dit dampstrygejern ikke denne funktion er det heldigvis nemt selv at afkalke strygejernet. Bland almindeligt husholdningseddike med vand i forholdet 1:9 og hæld blandingen i dit strygejern. Placer strygejernet i hvileposition, mens blandingen damper igennem. Herefter fylder du jernet med almindeligt rent vand og lader det dampe igennem på samme vis, indtil jernet atter er tomt.

Husk altid at tjekke i strygejernets brugsanvisning, om det tåler eddike.

Støvsugere med og uden ledning

Dampstrygejernene her i kategorien udmærker sig ved deres store brugervenlighed. Vi har udvalgt de bedste dampstrygejern fra kendte producenter som Braun, Philips og Tefal

Vi kan f.eks. anbefale Tefal Dampstrygejern Turbo Pro, som er udstyret med Durilium AirGlide Autoclean strygesål, der sørger for et perfekt glid over tøjet. Her får du et dampstrygejern med en imponerende effekt på 2600 W, hvilket garanterer lynhurtig opvarmning og sikrer, at varmen holdes konstant. Strygejernet er selvfølgelig forsynet med en indbygget autoslukfunktion.

En tøjdamper er et godt alternativ til dampstrygejernet. Tefal Steamer Access Steam Minute tøjdamperen er håndholdt og giver et glat og præsentabelt resultat helt uden stress. Med denne tøjdamper kan du nemt friske dit tøj op, hvis du står med behovet for friskduftende tøj i en fart, ligesom hverdagsdampningen af tøjet går som en leg.