Gense

Gense - er en af Skandinaviens største leverandører af bestik. Samtidig er Gense Sveriges ældste aktive aktieselskab - det blev grundlagt i 1856. Gense Danmark blev etableret i 1975. Produkterne kombinerer på fineste vis design og funktion, og i produktionen lægges der vægt på, at der kun anvendes det bedste rustfrite stål. Hvert eneste stykke bestik gennemgår rent faktisk 32 forskellige stadier, inden den sidste polering foretages. Dermed sikres den højeste kvalitet. Gense er bl.a. kendt for sit Old Farmer Grillbestik, der leveres i en præsentabel kasse. Se også det stilrene bestiksæt Gense Casual Mambo, der både vil gøre sig på hverdagsbordet og til opdækning ved festlige lejligheder.


Gense - rustfrit stålbestik i topkvalitet

Gense - historien om Gense tager sin begyndelse i 1856, hvor Gustav Eriksson åbner sin virksomhed, der i de første år producerer kakkelovnslåger og kaffebrændere.

I 1885 udvides produktionen med nikkelvarer og sølvvarer, bl.a. kafferservice og lysestager, og i 1915 tilføjes fabrikation af kuvertartikler og bestik i sølv. Kunderne bestod især af restauranter.

I begyndelsen af 1930´erne begynder Gense at fremstille det, de ikke mindst er kendt for i dag, nemlig rustfrit stålbestik. Det betyder en afgørende fremgang for Gense. Salget flyver af sted, og der bliver behov for at opføre et fabriksanlæg i Eskilstuna. Samtidig indleder man et tæt samarbejde med anerkendte svenske designere.

Gense i Danmark

Gense holder sit indtog i Danmark i 1975, hvor virksomheden A/S Gense Danmark etableres. Opbygningen af den danske afdeling sker ved hjælp af opkøb af de danske virksomheder Lundtofte A/S og sølvvarefabrikken Frigast.

i 1987 opkøber Gense det danske sølvmærke Cohr, som besidder rettighederne til Hansens søvlmønstre sammen med Horsens Sølvvarefabrik og Slagelse Sølv. Gennem dette opkøb bliver Gense en særdeles attraktiv leverandør til den danske guldsmedebranche.

I de seneste 30 år har Gense gennemgået en stor udvikling. Man har fulgt trends inden for design samt fremstilling af bestik og sølvartikler. Gense producerer stadig sølvartikler og bestik i Eskilstuna, mens produktionen af de rustfrie produkter er flyttet fra Skandinavien til lande, der ligger tættere på råvarerne og som har de mest moderne faciliteter til fremstillingsprocessen.

Gense - Kongelig Hofleverandør til det svenske hof

Gense lægger vægt på kun at anvende det bedsste rustfrie stål. Omhyggelighed er kendetegnende for produktionen. Hver eneste bestik gennemgår 32 forskellige stadier før den sidste polering. Efterfølgende bliver det enkelte bestik kontrolleret nøje, og fejlbehæftede enheder bliver frasorteret. Gense garanterer således en høj kvalitet og funktionelt design.

AB Gense er Sveriges ældste aktive aktieselskab og blandt Skandinaviens største leverandører af bestik. Gense er Kongelig Hofleverandør til det svenske hof.