Levering 1-3 hverdage   |   Fri fragt (køb over kr. 500,-)   |   Billig fragt fra kr. 27,-   |   90 dages returret

Kay Bojesen

Kay Bojesen - dansk sølvsmed og designer - skabte et univers af fantastiske træfigurer i massivt bøgetræ. Kay Bojesens trædyr har deres helt egen sjæl - med humor og glimt i øjet. Mest kendte er nok hans livsglade abefigurer og de stilfulde livgardister. Figurerne er fantasifulde klassikere i dansk brugskunst - og en fantastisk gaveide til både børn og voksne. Aberne er enkelt og solidt trælegetøj, der inspirerer til kreativ leg. Her er virkelig gaven der holder hele livet. En Kay Bojesen abe følger dig som en livslang ven. Figurer fra Kay Bojesen appellerer til barnet i os alle. Find din favoritfigur hos Alstrøm.


{{amount}}

Kaj Bojesen - verdensberømt dansk kunsthåndværker


Den danske kunsthåndværker Kay Bojesen er kendt langt ud over Danmarks grænser for sine livsglade trædyr. Først og fremmest de unikke træaber, men også andre trædyr er opstået af Kay Bojesens livlige fantasi. Kay Bojesen kunne noget helt specielt. Han var i stand til at give træ liv, og det gjorde hans navn til et verdensberømt brand.

I alt har Kay Bojesen skabt mere end 2000 forskellige stykker kunsthåndværk, og det giver ham en position blandt sit århundredes mest produktive danske kunsthåndværkere.

Kaj Bojesen - uforglemmelige træfigurer til barnet i os alle

Trædyrene - aber, heste, hunde fugle, zebraer, elefanter, flodheste, kaniner og bjørne er nok de mest kendte produkter fra Kay Bojesens hånd. Men i sortimentet findes også en række andre figurer i træ - bl.a. biler, gardere, postmænd, politimænd, skiløbere og julefigurer.

Til de mindste har Kay Bojesen også skabt uforglemmelige og tidløse produkter - bl.a. kan nævnes gyngeheste, plaider, rangler, alfabetklodser, børnestel, uroer og sågar børnebøger.

Husholdningsartikler er ligeledes en del af Kay Bojesen-universet. I denne produktgenre findes salt- og pebersæt, olie- og eddikeflasker, serveringsplatter og æggebægre. Og så har Kay Bojesen bidraget med forskellige billeder af bl.a. aber og zebraer. Hans billeder passer lige godt på børneværelset som i dagligstuen.

Kaj Bojesen - fascineret af børn, legetøj og træ

Kay Bojesen var oprindeligt uddannet sølvsmed. Han stod i lære hos sølvsmed Georg Jensen og fik sit svendebrev i 1910. Han fik fra starten stor interesse for funktionalismen og var medinitiativtager til "Den Permanente", der i en årrække var udstillingsvindue og salgskanal for det ypperste inden for dansk og skandinavisk design.

I 1919 blev Kay Bojesen gift og fik sønnen Otto. Rollen som far gav ham inspiration til at blive fascineret af børn, legetøj og træ. Hans interesse for træarbejde kulminerede i 1030´erne, hvor han skabte de fleste af sine trædyr, der alle afspejlede hans holdning om at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden.

Træfigurerne var ikke naturalistiske, men havde alle et strejf af fantasi med udgangspunkt i barnets verden. Det lykkedes. Figurerne appellerer til barnet i os alle.

I dag har Rosendahl Design Group overtaget brandet Kay Bojesen og står for salget. Rosendahl har efter overtagelsen gen-introduceret en række af Kay Bojesens gamle designs. I den forbindelse har man gjort brug af Kay Bojesens egne originale tegninger.

Her hos Alstrøm præsenterer vi et bredt udvalg af Kay Bojesens mange produkter. Gå på opdagelse i den danske kunsthåndværkers unikke univers.