Regnmålere

Regnmålere - Alle taler om vejret, og hvis du virkelig er interesseret i det lokale klima på din matrikel, har du naturligvis brug for en praktisk og stilren regnmåler, der hjælper dig med at holde kontrol med det nøjagtige regnniveau. Mekaniske regnmålere fungerer efter et yderst enkelt og lavteknisk princip. Et formpresset, frostsikkert glas på en stang af rustfrit stål stikkes i jorden i din have, og nu vil du løbende kunne aflæse regnmængden. Vores  mekaniske regnmåler fra Eva Solo kan rumme op til 50 mm vand. Så megen regn kommer der heldigvis sjældent på én gang på disse kanter.


Følg med i naturens gang med mekanisk/digital regnmåler

Regnmålere - I Danmark er vi tæt på årstidernes skiften og vejrets lunefuldhed, og det er rigtig hyggeligt at følge det skiftende vejr på nærmeste hold. Du kan holde øje med regnmængden på flere måder, bl.a. ved at opstille en af de traditionelle regnmålere med et formpresset frostsikkert glas i haven og manuelt aflæse nedbørsmængden. 

Regnmåleren er monteret på et spyd af rustfrit stål, som du sikker i jorden, hvorefter du nemt løbende vil kunne holde øje med mængden. Det er meget nyttigt at kende regnmængden, så du eksempelvis ved, om det er nødvendigt at skulle supplere med kunstig vanding med vandslange eller vandkande.

Mekaniske regnmålere - pluviometre

Den mekaniske regnmåler har en faglig betegnelse. Den kaldes et  pluviometer. Navnet kommer fra latin, idet pluvio betyder regn.

En helt nøjagtig angivelse af nedbørsmængden vil aldrig være mulgt. Der er udefrakommende faktorer som eksempelvis fugleeskrementer og tung sne, der kan påvirke resultatet. Men ved at følge nogle få enkle anvisninger vil du kunne få en temmelig nøjagtig angivelse.

 

Din mekaniske regnmåler bør placeres frit og ca. en meter over jorden, da nedfalden regn ellers vil kunne sprøjte op i målebægeret og give upræcise målinger. Husk at regnmåleren skal stå helt lodret.

Du behøver ikke at placere regnmåleren på et skyggefuldt sted, da solmængden i Danmark er så begrænset, at evt. fordampning vil være så beskeden, at det ikke har reel indflydelse på måleresultatet.

Avancerede digitale regnmålere

I den mere avancerede afdeling har vi selvfølgelig de digitale regnmålere, der også er udstyret med inde- og udetermometer.

Denne type regnmåler kan vise statistik over, hvor meget regn der er faldet på time-, dags-, uge- og månedsbasis. Du kan også vælge, om måleren skal vise resultatet i milimeter eller tommer.

Selv om de elektroniske regnmålere er dyrere, er de ikke nødvendigvis mere nøjagtige. Men de er selvfølgelig mere bekvemme at anvende. Prisforskellen inden for digitale regnmålere afspejler naturligvis, at de dyreste modeller er fremstillet af enkeltdele, der har længere holdbarhed end de billige modeller.