Stempelkander

Stempelkander - mange forbinder umiddelbart stempelkander til kaffe med Bodum. Det gør vi faktisk også her hos Alstrom.dk. Vi er utilsløret imponerede over kvaliteten af Bodum stempelkander, der har en fremragende finish i et flot, klassisk design, som klæder ethvert moderne indrettet køkken. Hvis du går op i ægte kaffenydelse, bør dit køkkenudstyr omfatte en Bodum stempelkande. Læg mærke til den robuste udførelse med den forkromede stålramme og håndtag & låg i solid plast. En Bodum stempelkande er nem at rengøre og tåler maskinopvask. En ekstra bonus ved brug af stempelkander er, at du helt undgår strøm og papirfiltre. Find hele udvalget af kaffeudstyr og -tilbehør her.


Stempelkander - nye bryggemetoder vinder indpas

Stempelkander - en gennemsnitlig kaffedrikker i Danmark indtager fire kopper kaffe om dagen, og det er ikke nogen hemmelighed, at kaffe er en særdeles populær drik herhjemme. Vi drikker faktisk så meget kaffe her i landet, at vi kan prale af at have det tredjestørste kaffeforbrug i verden.

Kaffebrygning efter filtermetoden har længe været den mest populære bryggemåde, men i de senere år er nye brygningsmetoder kommet til. Bl.a. er stempelkander blevet vældig populære, og derfor har vi da også dedikeret en speciel kategori til netop stempelkander fra kendte producenter som bl.a. Bodum og Eva Solo.

Kværn dine egne bønner til stempelkandekaffe

Man kan sige, at kaffebrygning på en stempelkande er en af de mest autentiske måder at brygge kaffe på. Her er processen skåret ind til benet - ikke så mange dikkedarer. Du har med stempelkanden en superlet og billig måde at trylle en kop kvalitetskaffe frem på kort tid.
 

Du bør kværne dine egne kaffebønner til din stempelkandekaffe. Du kan indstille din kaffekværn til at kværne kaffen, som du ønsker, og du vil opleve en fantastisk friskhed i smagen af kaffen - især hvis du kværner kaffen umiddelbart inden du skal brygge den.

Vælg lysristede filterkaffebønner

Vælg lysristede bønner til din kaffe. Farven indikerer, at kaffen har en sådan kvalitet, at den ikke har behøvet så dyb en ristning, hvorved flere naturlige smagsnuancer er blevet bevaret. Ofte forsøges kaffebønners dårlige kvalitet at skjules ved at riste dem meget mørkt.

Husk også at vælge filterkaffebønner til din stempelkande. Espressobønner er specifikt beregnet til kaffe lavet på en espressomaskine eller en mokkakande. Espressobønner i en stempelkande giver en kraftig og bitter kaffesmag.

Nem rengøring af stempelkander

Grundig rengøring af din stempelkande er vigtig. Vær omhyggelig med at fjerne al kaffegrums, da den kan give afsmag i den nye kop kaffe. Heldigvis er rengøring af stempelkalder nem. Alle dele kan nemlig gå i opvaskemaskinen, men kan naturligvis også rengøres i hånden.